Der er flere pakker fra den fulde pakke med tilsyn på alle kritiske punkter i byggeprocessen til deltagelse i afleveringsforretningen og en et års gennemgang.  Vi anbefaler at vælge det store tjek. Ved afleveringer er det primært finish man skal vurdere. Den store risiko for fejl der kan koste på den lange bane, er oftest bygget ind og vi kan intet se.

Tilsyn ved nybyggeri

Når I bygger nyt er der utrolig mange beslutninger der skal tages. Beslutningerne og de udførte arbejder skal måske stå uændret de næste 100 år. Derfor er det vigtigt at kvalitet, håndværk og byggeskik er af god kvalitet.

De fleste har fokus på indretning og design, og tænker ikke så meget på hvordan bygningen hænger sammen. De overflader I sidder og aftaler sammen med byggefirmaets sælger er ofte det billigste og nemmeste at rette, hvis noget er gået galt, Sker det at f.eks gulvvarmeslangerne er lagt forkert, forankringer mangler eller der er benyttet et forkert undertag osv, kan udgifterne og generne blive rigtig store.

Opdages fejlen under byggeriet er de billigere at rette for entreprenøren og med langt mindre gener for bygherren.  Derfor er en uvildig tilsynsførende at anbefale. Nogle fejl kan vise sig efter forsikringsdækningen er ophørt, eller byggefirmaet ikke findes mere. Så er det ejeren der skal betale. 

Som kunde hos Dansk Bygningstjek tager vi dialogen med byggefirmaet i det omfang, det handler om afvigelse af kvalitet, eller projektet ikke lever op til det kunden har købt, og sørger for tryghed og sparring gennem hele byggeriet.

Ude_01-1
khloe-arledge-DnhZLoTq4gg-unsplash

Afleveringsforretning

Afleveringsforretningen er dagen, hvor I overtager projektet.
Det er sidste gang, I har mulighed for at påpege alle fejl. Byggeriet gennemgås i detaljer, og der laves et skriftligt notat hvor alle punkter og evt. uoverensstemmelser noteres.

Herefter har byggefirmaet ofte 3-4 uger til udbedring af de punkter, der er noteret og der måtte være enighed om. Til afleveringen er det vigtigt, at I har styr på ridser og skrammer på gulve, vægge, vinduer og inventar. Når først I har taget byggeriet i brug er der ikke mange byggefirmaer, der vil godkende yderligere ridser.

Det er en fordel for jer som bygherrer at have en sagkyndig ved jeres side. En som kender regler og tolerance-beskrivelserne og har et trænet øje.
Så er der en fair chance for at få alt med, og dermed få det produkt der er købt.

1 års gennemgang

Lige inden der er gået et år fra I overtog jeres nye hus er det tid til et års gennemgang. I har måske opdaget et par fejl undervejs, måske er der nogle af manglerne fra afleveringen der ikke er udbedret korrekt. Det er bygherrens pligt at indkalde til 1 og 5 års gennemgang det kan betale sig at være velforberedt. Hos Dansk Bygningstjek sikrer vi, at alt er gennemgået og dokumenterer fejl og ting der skal rettes/udbedres.

1 års gennemgangen vil indeholde

 • byggeteknisk gennemgang af projektet. både ud- og indvendig.
 • vurdering af finish, fejl og mangler der måtte være.
 • hvis entreprenøren ikke laver fejl og mangelliste gør vi.
 • gennemgang af procedure for afhjælpning af fejl og mangler. evt bygherrens rettighed og pligter hvis der er uenighed om omfang og fejlens beskaffenhed. 
 • skal der laves tilbagehold i entreprisesummen, bidrager vi med prissætning af disse.
 • rådgivning om hvordan du forholder dig hvis ikke håndværkeren afhjælper fejl og mangler.

5 års gennemgangen ved nybyggeri fungerer på samme måde (Hvis der er 5 årsgennemgang på jeres projekt. Det afhænger af kontraktgrundlaget). Når det er tid til henholdsvis 1 og 5 års gennemgang, er det vigtigt med ordentlig forberedelse, viden og erfaring. Vi ønsker at være jeres sikkerhed for, at gennemgangen kommer til at fungere bedst muligt. Med 30 års erfaring og mere end 400 huse i bagagen er vi forberedt. Vi har som byggeledere og tilsynsførende arbejdet med sommerhuse, helårshuse i træ og traditionelle danske byggerier. Vores erfaring betyder at der ikke er meget udenomssnak, som vi ikke genkender og har en kur imod. Vor viden er en erfaring, som er vanskelig at prissætte, men der er ikke tvivl om, at den kan spare jer for mange penge på lidt længere sigt.

I er altid velkomne til at spørge om pris. 

Udklip

Køberrådgivning

Når du står og skal investere i en ejendom er det vigtigt at kende konsekvensen af dispositionerne og ikke mindst den byggetekniske standard af din investering. Alle har en advokat med, men hvad med at forstå din tilstandsrapport og tilbudet fra ejerskifteforsikringen? Hvad vil forbeholdene i forsikringstilbuddet betyde for dig som kunde?

En “uskyldig” K1 kan koste rigtig mange penge hvis du er uheldig. Omvendt kan en K3 lyde meget værre end det er, hvis bare den rettes straks. Vores købervejledning omfatter ikke kun en gennemgang af huset, vi går også gennem den udarbejdede tilstandsrapport og forsikringstilbuddet. 

Så kan I træffe den store beslutning på et oplyst grundlag.

Husk selv at tage ansvar for dit hus køb. Tilstandsrapporten beskriver ikke alt, brug dine egne øjne eller få proffesionel hjælp så du får information om tilstandsraportens indhold og konsekvens.

Ved du intet om bygninger, så køb et par timers rådgivning af en byggesagkyndig, en med erfaring med huse og materialer, ikke en teoretiker uden håndværksmæssig viden.

Mere end 30 års praktisk erfaring med byggeri er din tryghed.

 

Egnet til de fleste huse. Længehuse, vinkelhuse, sadeltagshuse, funkishuse og lignende. Følgende emner gennemgås og rapporteres. Pakken vil blive tilpasset jeres byggeri. Nedenstående er hovedpunkter. Alle monterede bygningsdele bliver gennemgået når vi er på pladsen.

 • Byggeteknisk gennemgang af kontrakt.
 • Løbende telefon og mail support. Svarer normalt alle hverdage 07.00 til 20.00
 • Kontrol af udgravning hvis boreprøver kræver det.
 • Inden støbning af terrændæk kontrolleres isolering og installationer gulvvarme mv.
 • Montering af spær, bagmure og kontrol med forankring. Kontrol af tolerancer og fald på gulve i vådrum. Vi tager også højde for de nye regler på området.
 • Når mureren starter kontrolleres isolering, montering og klæbning af fugtsikring og forventningsafstemning i forhold til tolerancer.
 • Eftersyn af vådrumssikringen, placering af afløb mv. Generel gennemgang af byggeriet
 • Føraflevering/førgennemgang. Her deltager vi sammen med jer og byggefirmaet. Gennemgangen omfatter alle synlige dele og evt. opsamling på tidligere problematikker. Gennemgangen skal helst afholdes mindst en uge før afleveringen så der er tid til at udbedre mest muligt inden I overtager byggeriet. Formålet er at minimere fejl og mangler inden i overtager byggeriet.
 • Dagen hvor i overtager byggeriet, gennemgår vi alt endnu en gang. Vi laver endnu en registrering af fejl og mangler. I det omfang det er muligt laves der tilbagehold på fejl og mangler. Vi hjælper med rimelig prissætning af disse. Samtidig aftaler vi en tidsfrist for udbedring af resterende mangler, i det omfang den ikke fremgår af kontrakten.
 • Telefon og mail support i forbindelse med mangelafhjælpning.
 • Alle tilsyn dokumenteres med foto og tekst.
 • Hvis kritikpunkter i forbindelse med ovennævnte medfører ekstra besøg, er dette indeholdt i prisen.
 • I forhold til kvalitet og fremdrift af byggeriet tager vi gerne den hårde snak med byggefirmaet.

Ca. 8 besøg af byggesagkyndig, inkl. førgennemgang og aflevering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Byggesagkyndig til huskøb, nybyggeri og renovering

Tilsyn ved nybyggeri

De fleste har mennesker har stort fokus på indretning og design, når de går i gang med byggeprojekter. Det er dog mindst ligeså vigtigt, at have fokus på det byggetekniske, så du får en bolig, der lever op til de forventninger og regler, der er til krav og kvalitet.

Som kunde hos Dansk Bygningstjek tager vi dialogen med byggefirmaet i det omfang, det handler om afvigelse af kvalitet, eller projektet ikke lever op til det kunden har købt, og sørger for tryghed og sparring gennem hele byggeriet.

Ude_01-1
khloe-arledge-DnhZLoTq4gg-unsplash

Afleveringsforretning

Afleveringsforretning sker på dagen, hvor I overtager boligen/projektet.

Det er sidste gang, I har mulighed for at påpege fejl eller mangler, som der skal udbedres. I forbindelse med afleveringsforretning gennemgår vi byggeriet i detaljer, og der laves et skriftligt notat hvor alle punkter og eventuelle uoverensstemmelser noteres.

Når først I har taget byggeriet i brug, er der ikke mange byggefirmaer, der vil godkende yderligere ridser eller mangler.

Derfor er det en fordel for jer, at have en byggesagkyndig ved jeres side, så I kender regler,  tolerance-beskrivelserne og har mange års erfaring med byggeprojekter.

1 års og 5 års gennemgang

Lige inden der er gået et år fra I overtog jeres nye hus, er det tid til et års gennemgang. I har måske opdaget et par fejl undervejs, måske er der nogle af manglerne fra afleveringen der ikke er udbedret korrekt.

Det er bygherrens pligt at indkalde til 1 og 5 års gennemgang, og det kan i dén grad betale sig at være velforberedt, så i får påpeget og udbedret de eventuelle mangler, som I er berettiget til.

Hos Dansk Bygningstjek sikrer vi, at alt er gennemgået og dokumenterer fejl og ting der skal rettes/udbedres.

Kontakt os i dag, hvis du vil høre mere om processen, eller klik herunder for at læse mere om 1 års gennemgang.

Udklip

Køberrådgivning

Står du og skal investere i en ejendom? Så er det vigtigt at kende konsekvensen af dispositionerne og ikke mindst den byggetekniske standard af din investering. Alle har en advokat med, men hvad med at forstå din tilstandsrapport og tilbudet fra ejerskifteforsikringen? Hvad vil forbeholdene i forsikringstilbuddet betyde for dig som kunde?

En “uskyldig” K1 kan koste rigtig mange penge hvis du er uheldig. Omvendt kan en K3 lyde meget værre end det er, hvis bare den rettes straks. Vores købervejledning omfatter ikke kun en gennemgang af huset, vi går også gennem den udarbejdede tilstandsrapport og forsikringstilbuddet. 

Vi har 30 års erfaring med køberrådgivning, hvilket er din sikring for et trygt boligkøb.

Skal vi tage en 100% uforpligtende snak?

Kontakt os i dag, og fortæl mere om dit byggeprojekt, hvis du ønsker et tilbud på afleveringsforretning eller én af vores øvrige ydelser.

INDHENT UFORPLIGTENDE TILBUDRING PÅ 53 53 76 88